A 7-es cikkely és Orbán Viktor próbája

2018. november 23. 13:27 - Horváth Ábel.

Egy elbukott európai „kalandozás” kezdete?

 

sarg_01.png

Kép forrása: Pixabay

Orbán Viktor Magyarországnak túl nagy, ám Európához mérten pedig túl kicsi. Belföldi ellenfelei és kihívói még nincsenek vagy már elbuktak (kormányon belül és kívül egyaránt). Viszont külföldi riválisokból bőven akad, mondhatni ott ők vannak többségben.

Mint kiderült ő maga, nem alakíthatja Európa közvéleményét olyan mértékben, mint a „nagyok”, nem befolyásolhatja a többség meggyőződéseit, de egy dolgot tehet: továbbra is Magyarország miniszterelnöke lehet – üzente neki Strasbourg. Az ambíció adott, azonban az eszköztára és a háttere nem engedi, hogy meghatározó erejű lehessen az Európai Unió döntéshozatali rendszerében. Mindebben egy kis paradoxon is van, hiszen a hátteret önmaga építette fel, eszközeit önmaga állította össze, ennek ellenére ezek mégsem alkalmasak, hogy bevigyék őt egy magasabb szintre és hitelességével megtapadhasson ott. Ha pedig mégis teszünk egy próbát arra, hogy úgy gondolkodjunk a politikáról, ahogy ő teszi, akkor láthatjuk, hogy vannak támogatók – csak nem ott, ahol Európa egysége az érték.

Nézzük tehát, mi történt szeptembert 12-én Strasbourgban és annak milyen következményei lesznek a belpolitikára és a külpolitikára vonatkozóan a 2019-es Európai parlamenti választásokig.

Mint ahogy arról a hírportálok beszámoltak, Judith Sargentini Magyarországról alkotott jelentésében (angolul ITT) kifogásolta többek között: az ország demokrácia és jogállamiság rendszerszintű minőségét, a korrupció és az összeférhetetlenség jelenlétét. Az Európai Parlament plenáris ülésén megvitatták másnap pedig megszavazták, hogy Magyarország ellen – az Európai Uniós alapértékeinek megsértése miatt – indítsák meg az Európai Unióról szóló szerződés szerinti 7. cikkébe foglalt folyamatot.

 

 

 

Belföldi következmények terén a Fideszre és az ellenzékre gyakorolt hatást érdemes szemügyre venni.

A magyar miniszterelnök az elmúlt évek során jól vette észre, hogy az Európai Unióban van mozgás a pártok terén, visszafogottan ugyan, de erősödik a radikális jobboldal (is). Ebbe az áramlatba csatlakozott be csupán a Fidesz. Ezzel is képessé tette magát újabb alkupozíciók megszerzésére. Nemzetközi felmérések támasztják alá, hogy a kelet-európai és dél-európai országokban elfogadottabb lehet a bevándorlásellenes politika. Így bármilyen módon is, de a kormányzatnak össze kell kapcsolnia Magyarországot ért támadásokat ezzel a politikával – gondolják a kormányzati tanácsadók. Természetesen ez retorika csupán. Illetve egy olyan törésvonal a térségünkben, melyre, ha építkeznek – és ténylegesen valóságként adják el – jóval közelebb szállíthatnak bizonyos politikákat az emberekhez és ezáltal a közelgő szavazáson magasabb mozgósítást képesek elérni (azok az aktorok, akik erre a politikára építkeznek, mint mondjuk eddig bármikor).

sarg02.png
Forrás: Pew Research Center

A Sargentini-jelentés, mint a magyar embereket ért támadásként lett lekommunikálva a kormánymédiában. Így belpolitikailag hasznára válhatott és válik továbbra is a Fidesznek és semmit sem nyerhetett belőle az ellenzék. Igen… a kormányzati kommunikációs gépezet már csak így működik. Egyetlen pártot se láttunk érdemben megszólalni, és kész kommunikációs termékekkel előállni, pontosabban nem láttuk, hogy közérthető módon elmagyarázták volna az embereknek, a jelentés tartalmát. Egyedül a DK volt képes egy felemás megítélésű kis létszámú tömeget az utcára csalni, mellyel önmaga táborát pezsdítette fel csupán, de érdemi választ nem adott ezzel.

 

Külpolitikánál várható következmények.

Fidesz politikájában kettősség figyelhető meg, egyfelől kommunikál a (jobboldali) szélsőségesebb elemek felé (pl.: euroszkeptikus, bevándorlásellenes tartalmak), másfelől a Néppárt felé tesz igyekvő lépéseket, lojalitást sugallva. Hiszen, mint kiderült a miniszterelnök beszédéből, a Fideszt csak kitenni lehet onnan, önszántából nem lép ki. Várhatóan a választások után következhet be, hogy rendezik a Néppártban helyet foglaló ellentmondásos pártok kérdését. Ugyanis jelenleg a pártcsaládok számára másodlagos prioritású, hogy ki milyen módon juttat be képviselőket oda, a lényeg csupán az, hogy minél többet. Röviden: a cél szentesíti az eszközt. Amennyiben a Fidesztől való megválás alternatívája lép érvénybe később, úgy negatív hatásai lehet hazánk külső megítélésére – de ehhez a hídhoz még nem érkeztünk el, így gondolatban sem szükséges áthaladni rajta. Ugyan egy ország radikalizációja több szempontból is előnytelen: a befektetők nem szeretnek kiszámíthatatlan vezetésű országba fektetni; a környező országok diákjai inkább választják a demokratikusabb, fejlettebb államokat ahol adott esetben az oktatási intézmények stabilitása garantálva van. Ezzel szemben mégse lép át bizonyos kulcsfontosságú határokat a jelenlegi kormányzat, ezzel is megőrizve a TÖBBOLDALÚ BIZTONSÉGÉRZETET.

 

Mozgásban lévő Fidesz. Radikalizáció vagy visszahúzódás várható?

direction-255294_1920.jpg

Kép forrása: Pixabay

Orientációváltás előtt találja magát a Fidesz, a kérdés az, hogy vajon egy egész országot magával ránt-e. Ebben a kérdésben többször kellett döntenie a mindenkori kormányzatnak. Legerősebb orientációváltás a rendszerváltást megelőző években volt, majd az Európai Unióhoz való csatlakozást megelőzően. Jelenleg hol állunk ebben a kérdésben? Véleményem szerint hatalmas érdekek kötik ma Magyarországot az EU-hoz, mint más gazdasági, politikai tömbhöz, még úgy is, hogy a következő ciklusban alacsonyabb lesz az EU-ból lehívható pénz mennyisége. Így habár a kormánypárt a társadalmi változással párhuzamosan mozgásban van és adoptál eszközöket, politikákat annak érdekében, hogy megtartsa hatalmát, még nincs elég akkora ereje, hogy társadalmi szinten orientációt változtasson, vagy épp olyan közvéleményt befolyásoljon, amely ellentmond a jelenleginek.

 

Új Európai Parlament, új politika?

Egy klasszikus mondattal kezdeném a fejezetet: „a nemzetközi helyzet fokozódik”. Nos, igen. A helyzet korántsem a régi. Átrendeződések kezdődtek meg az európai politikában. Olyan elemek jelentek meg az elmúlt 10 évben, mely azelőtt nem volt ott (ilyen formában).

Most ott tartunk, hogy a demokrácia fellegvárában radikális aktorok is megjelenhetnek. Sőt! Alakíthatják Európa politikáját.

Azonban valami a régi maradt. Méghozzá a törésvonalak. Globalizáció – lokalizáció; Kelet – Nyugat; Észak – Dél; Elitek – átlagemberek; stb. A bevándorlásellenesség csupán ezekbe beilleszthető konfliktuselem, egészen pontosan a bevándorlási folyamatok kezelésből adódó eltérések konfliktusa látható. Bármi történik, még mindig a régi törésvonalakhoz lesz közük. Éppen emiatt érdemes és kell megvitatni helyzeteket, politikákat és más alternatívákat meglátni az egyoldalú leegyszerűsítéseken túl.

 

 

A bemutatott téma elemzése pusztán csak egy politikai dimenzió, amely a jelentésben és a kormány politikájában szerepel. De már tudjuk, hogy miért ezzel indul útnak a Fidesz-KDNP a 2019-es EP választásra és azt is tudjuk már, hogy miért lesz ez a befutó, minden más kockázatos (életkörülményt jobbító) vitatéma helyett. Továbbá nem kérdés, hogy az itthonról induló pártok közül ki fog több mandátumot szerezni.

 

 megujult_atlathatobb_felulet.png

 Kép forrása: Pixabay

Érdekes az a jelenség, hogy miként veszi a változó világ okozta akadályok (ezzel együtt európai ellenfelei) legyőzését Orbán Viktor és vele együtt a Fidesz. Azonban jóval érdekesebb lesz megfigyelni, hogy a belföldi közpolitikai hatékonysága miként változik erősödő külpolitikai megjelenésével párhuzamosan. Talán ez lesz az elkövetkezendő időszak egyik legfontosabb kérdése. Véleményem szerint egy egyre bezárkózottabb rendszer folyamatosan elveszti az együttműködésben rejlő lehetőségeket és vele együtt a közpolitikai eredményességet, ezzel is felerősítve hazánkat ért (külső) aggodalmakat.

 

 

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold a facebook oldalt, hogy később is kaphass információt szűkebb és tágabb környezetedről.

66 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://clearpolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr6314388962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 13:05:41

Szerintem nem zárják ki őket.
Ahhoz túl pc-k.

Cycmen 2018.11.24. 13:46:58

. "Ha pedig mégis teszünk egy próbát arra, hogy úgy gondolkodjunk a politikáról, ahogy ő teszi, akkor láthatjuk, hogy vannak támogatók – csak nem ott, ahol Európa egysége az érték."

Szokás szerint egy műszó a kulcs! Egység! Önmagában semmit nem ér az egység, csak ha jó dologról van szó! Esetünkben nem, és Orbán ettől nem zseni, csak bátor, hogy kimarad az erősek ellenében is abból, amiről már erősen körvonalazódik azoknak a hülyéknek is hogy egy nagy szar, akik nem látták az elején !
Persze libsi szokás szerint ez nincs kibontva még mindig, hanem, megy a mutogatás Orbánra! A végén még rá is kenik az egészet!

Jakab.gipsz 2018.11.24. 14:15:04

Ímé, ismét felbukkant a sátánfajzat Soros egy észosztó lelkes kis tanítványa, a sablon egyszerű: fejlett demokráciák mantrája így hangzik, a nyitott (befogadó) társadalmak és ellenségei.

Úgy tűnik: nyugaton a helyzet változatlan.

Tipikus libbsi konklúzió, pedig reménykedtem, hátha kisül valami csöppnyi értelem, a "két láb rossz, négy láb jó" narratívából.

Weißkopf 2018.11.24. 14:24:56

@Jakab.gipsz: Olyan vagy, mint Móricka: mindenről Soros jut eszedbe. Szánalmas.

Ildomár 2018.11.24. 14:43:04

Orbán helyére kerül európai szinten.

Ildomár 2018.11.24. 14:44:12

@Cycmen: Látom csak néhány kiragadott mondatot értettél meg.

torró 2018.11.24. 15:17:44

Nem a 7-s cikkelyről szavaztak, hanem a Sargentíni jelentésről! csúsztatás! A cikkely szerinti eljárásról több ország is nyilatkozott, hogy vétózni fogják. Nehogy már a részeges Junkers félék mondják meg a tutit.Különben is egy rakás csúsztatás van a Sargentíni jelentésben. Az ellenzék meg kicsit jobban tenné, ha nem hergelné az embereket, mert így egyre hiteltelenebbek lesznek. Lassan már teljesen szétesnek. Az EU mire megy az eljárással? Vagy azt hiszik Orbán behúzza fülit farkát?

Cycmen 2018.11.24. 15:58:10

@Ildomár: :" Látom csak néhány kiragadott mondatot értettél meg."

Fogózkodj meg, az egész"művet" el sem olvastam, mert lózungmérgezést kaptam. Mindenesetre az általam boncolgatott kérdésben az érveim megállják a helyüket és jól leírják a libsi metodikát.

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:15:46

A 7-es cikely eljárás Orbánt segíti csak, vedd észre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.11.24. 19:10:33

@Cycmen: Ildomárnak igaza volt tehát, nem olvastad el. Így nem is értetted. Ja és az idézetből melyik volna a "műszó"?

"Ha pedig mégis teszünk egy próbát arra, hogy úgy gondolkodjunk a politikáról, ahogy ő teszi, akkor láthatjuk, hogy vannak támogatók – csak nem ott, ahol Európa egysége az érték."

Jakab.gipsz 2018.11.24. 20:18:54

@Weißkopf: Így igaz, ahogyan mondod.

Sajnos ez nem vicc Soros tevékenysége halálos veszélyt jelent az egész emberiségre.

nemecsekerno_007 2018.11.25. 01:23:38

"Ő maga nem alakíthatja Európa közvéleményét." Pont elég ha a mostani "ballib" elit próbálja. Ezzel csak a patást erősíti, és még észre se veszi. Szánalmas ahogy lebecsülik a patást...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.11.25. 07:08:53

@nemecsekerno_007: Egyelőre a "patást" húzták karóba nyilvánosan egy EP szavazáson, úgy hogy ő már sosem lesz tényező Európában azon kívül hogy szétlophatja az országunkat.

Gandosz 2018.11.25. 08:19:54

@Cycmen: Jól kiemeltél egy végtelenül naiv és hazug lózungot, az európai egységet. Ez egy központosított gondolatrendőrséget jelent a gyakorlatban, ahol a nemzeti érzés a legfőbb gonoszként van beállítva.

Cycmen 2018.11.25. 08:52:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: vannak támogatók – csak nem ott, ahol Európa egysége az érték."

Én meg erre írtam, hogy az egység önmagában nem érték.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 10:59:52

@torró: 70%. Ha Orbánt csak a vétó menti meg a 70% ellenében, akkor az már szánalmas. Törpepárt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:00:57

@balcán maxval bircaman: Nem. weber kilátásba helyezte, hogy a néppárt a 7-es cikkely alapján fogja kitenni a Fideszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:03:02

@balcán maxval bircaman: A magyar többség, a Fideszesek is elismerik, hogy a Sargentini jelentés arról szól, hogy Orbánék lopnak. És a többség megszavazta volna.

index.hu/belfold/2018/09/23/a_magyarok_tobbsege_megszavazta_volna_a_sargentini-jelentest/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:10:06

@nemecsekerno_007: @nemecsekerno_007: a patás Európában nulla. Ott van a felmérés arról, hogy Európában mennyire nincs támogatottsága a migránsellenességnek. Ezt Orbán nem fogja tudni megváltoztatni. Soha nem fogja tudni átvenni a hatalmat a migránsellenes, náci politikájával. Nyugat-Európa nem náci. Fel kéne már fogni! Orbán legmézesebb álmaiban legfeljebb a kelet-európai lázadók kiskirálya lehet. És akkor az EP-ben egy törpepárt fővezére lehet. Ennyikeh.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:11:40

@nemecsekerno_007:

De egyébként azt is látjuk, hogy még ez se működik, mert a nácik már csak ilyenek. A lengyelek mindig be fognak inteni neki Putyin miatt. Salvini a kvóta mellett van. Kurz megvonta a magyarok családtámogatását, és befogadta Sorost. Seehofer megbukott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:13:36

@nemecsekerno_007: @nemecsekerno_007:

Szóval még ez a kiskirály a trágyadombon sem működik, mert a nácik mindig kimarják egymás veséjét.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:15:58

A hüllllle bloggernek meg a jó édes kuuuurrrrrttttta annnnyát a cenzúra miatt! Azt nem lehet leírni ebben a blogban, hogy "szem" birtokos személyraggal, tárgyesetben, mert véletlenül megegyezik egy másik szóval, ami a bloggernek nem tetszett. Idddttijjjóttta barrrommmm a blogger!

nemecsekerno_007 2018.11.25. 11:18:09

@math0: Meglátjuk. Az áprilisi választás előtt is így ment az elmélet-gyártás :)

Gandosz 2018.11.25. 11:18:47

@math0: nem, megint hazudsz; még a manipulatív felmérés szerint is csak 44% szavazta volna meg, vagyis a kisebbség.
Dehát aki szerint a Fideszre csak a zskfálvakban élő 4 elemisek szavaznak (vagyis az összlakosság kevesebb mint 0,1%-a), attól mit is várhatnánk el?

nemecsekerno_007 2018.11.25. 11:20:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja persze :) Egyszer az van, hogy a patás szétver a zuniót, aztán meg jelentéktelenedik... :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:30:10

@Gandosz: "44% szavazta volna meg, vagyis a kisebbség."

ja, akkor ugye a 48% is kisebbség, azaz a Fideszt a kisebbség támogatja, aaz nem a többség demokratikus kormánya, hanem Orbán egy diktátor.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:39:24

@maxval balcán bircaman: ja, értem, azaz a felmérés kamu, mert neked nem tetszik. ellenben amit te hasból hazudsz, az az igazság, és az érv. megint hamar eljutottunk oda, hogy egy elllmmegyennnggge idddddijjjóttttta vagy, aki azt hiszi, hogy a valósággal szemben érv az, hogy te mit böfffögggsz a saját hasadból.

az, hogy te mit böffffögggsz a saját hasadból, az rajtad kívül senkit nem érdekel, és senkit nem hat meg, te idddddijjjótttta! felesleges ideszemmetttelned!

még egy Fideszest se láttam, aki azt mondta volna, hogy valami azért igaz, mert a birca is azt írta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:40:28

A köttsssöggg blogger letiltatotta azt a szót, ami hulladék eldobásárt jelenti. Hogy lehet ez a blogger ennyire parrrasssszttt iddddijjjjótttta?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:41:50

@nemecsekerno_007: a patás szét akarja verni az uniót, nem sok sikerrel, mert jelentéktelen kis paraszt. mit nem fogsz fel ebből?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:42:55

@nemecsekerno_007: Sargentini jelentés. 70%. ezzel szemben neked van egy igen gyenge "majd meglátjuk"-od. hát ez elég szánalom.

Cycmen 2018.11.25. 11:50:30

@math0: Már már kezdelek megsajnálni, egy blog ahol tiltva vannak az alpári szavak, amik a szókincsed nagy részét képezik! Menekülj, mert itt némaságra vagy ítélve! :DDDDDDD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:57:49

@Cycmen: hát, ha neked a "szem" alpári szó, akkor sajnállak. elég húgyagyú vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:59:22

@Cycmen: mint látod, elég sok alpári szó nincs tiltva, a tiltást ki lehet játszani, viszont teljesen ártatlan szavakkal lehet belefutni a tiltásba, és az ember csak néz, hogy már megint mi a jó kurrrrttta annyája van a bloggernek?!

hogy ez mire jó? mi értelme? faxxxxommm se tudja.

Cycmen 2018.11.25. 12:01:03

@math0: Nyugi, csak szívatlak! :D

Cycmen 2018.11.25. 12:14:23

@math0: Nekem sem tetszik, nem komálom az ilyen PC beállításokat, voltam olyan blogon amin a csöves szót nem lehetett leírni.

Orbán veje 2018.11.25. 12:29:33

@Cycmen: Haver, jól teszed, hogy a vasárnapi ebéd helyett a soros ösztöndíjas orbán seggét nyalod, aki immár köztörvényes bűnözők menedékévé tette a hazánkat.

nemecsekerno_007 2018.11.25. 12:47:59

@math0: "Sargentini jelentés. 70%. ezzel szemben neked van egy igen gyenge "majd meglátjuk"-od. hát ez elég szánalom."

Meglátjuk mit ér ez az állítólagos 70% :))))))) Tudod az elvek olyanok mint a fing. Tartja az ember amíg bírja. Na a Sargentini jelentés is ilyen elvek mentén készül :)))))

Orbán veje 2018.11.25. 13:00:37

@nemecsekerno_007: "Tudod az elvek olyanok mint a fing. "

Nagyon jól mondod haver! Nálatok szarházi fideszeseknél télleg olyanok. Erre a legjobb példa a tolvaj sorosösztöndíjas, kisztitkár orbán gazdád.

lenörd hofstadter 2018.11.25. 14:00:07

A kosz s ge i cigány európai ambíciói közben elfelejtett egy apróságot. A nyugati világban lehet, hogy talál eszmei társakat akikkel el tudná hitetni, hogy a náci bőrbe bújt komcsi módszerei a migránsok ellen vannak, csak elfelejti azt az apróságot, hogy a kinti pártvezérek olyan embereket akarnak meggyőzni maguk és politikájuk mellé, akik lehet, hogy orbáng cigán.yal azonos platform elveit vallják, de egy-kétszáz évvel régebben művelik a polgári demokráciát és semmi szükségük egy tetv.s mocsk.s tolvajra. Ezeknek bőven elég elmondani, hogy a kosz.s csúti tetv.s fér.g a családja vagyonát építi fel állami pénzek ellopásával, oszt máris kiesik a pikszisből, arrafelé a nácik is rossz néven veszik ha a politikusaik a közösből lopnak. Neki annyi, valahová beveszik majd kegyelemkenyéren, hogy esetleg a 10-20 szavazatával átbillentsen egy kisebb pártot, de az, hogy ő lesz majd az EU legfőbb vezetője, az max. csak a kosz.s cigány lázálmainak a főszereplője, egy kos.os senki marad. És ezt csak a hatalommániájának, és a lopásnak köszönheti. Ez van amikor egy tanulatlan, beteg agyú buta tahórnyák valakinek képzeli magát, elbukik, csak idő kérdése a mikor...

kvadrillio 2018.11.25. 14:59:39

NA, EZÉRT KELL LEGALIZÁLNI A DROGOKAT AZ EGÉSZ VILÁGON ÉS A VÉGÉN MAJD TELE LESZ EZ A SZERENC SÉTLEN BOLYGÓ TUDATHASADÁSOS ELMEBETEGEKKEL !!!
Három év alatt közel 600 gyerek született drogfüggőséggel Skóciában

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 18:10:50

@nemecsekerno_007: a 70% tény. a "meglátjuk" nem tény, és nem érv. ha nincs érved, akkor kussolj, ne hablatyolj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 18:14:18

@nemecsekerno_007: " Tudod az elvek olyanok mint a fing. Tartja az ember amíg bírja. "

Orbán például nem sokáig bírja. Sokszor dokumentálták már az önellentmondásait, ezek közül a egújabb, hangsúlyozom, ez csak a leújabb, hogy a migránsellenes Orbán egy bűnöző, illegális migránst csempészett Magyarországra-

a másik, hogy ugyanez az Orbán támogatja Makedónia belépését az EU-ba, mert jogállam, és minden rendben van ott, de menekült státuszt ad egy bűnözőnek, mert Makedónia szerinte mégsem jogállam.

de so ilyen volt már a keleti dfordulattal, és a Putyin menjen a halálba, ordibálásokkal.

Orbánnak nincs olyan nagy elve, amiben ne fosta volna már pofán magát.

Dzendör Sztadiz 2018.11.25. 18:27:33

@math0: nem volt 70 % te kis tudorka. Jogállamiságot akarnak számonkérni a jog átlépésével (keresd ki a vonatkozó szabályt a szavazatok számolásáról). Képmutató liberálisok. Nemcsak képmutatók, de hazugok is vagytok.
Remélem tudjátok, hogy a politikátoknak ti magatom lesztek az áldozatai. Ha a muszlim kedvenckéitek elkezdenek irtani titeket nem számíthattok védelemre.

Dzendör Sztadiz 2018.11.25. 18:30:17

@math0: nem , nem tény. Libsi csalás. A szabályok szerint nem volt meg a kétharmad. Csak a liberálfasiszták mesterkednek.

Dzendör Sztadiz 2018.11.25. 18:34:45

@math0: sajnos a stílusod már egy balos, liberális blogban is kínos...
Jó látni amikor valaki baráti tűzben kap... Te még az ellenvéleményt se tolerálod...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 18:39:12

@nemecsekerno_007: Orbánnál nagyobb fingzsák nincs az EU-ban. sőt, szarzsák se. Orbán úgy is pofán szarja magát, hogy közben a saját seggét nyalja. Orbánnál selejtesebb, loserebb, paraszt-görény politikust nehét elképzelni

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 18:40:27

@Dzendör Sztadiz: a szabályok szerint megvolt a kétharmad, és el is indult az eljárás. hogy a Fidesz közben mit álmodozik, és melyik bilibe lóg a kezük, az tök mindegy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 18:41:12

@Dzendör Sztadiz: kikerestem az idevonatkozó szabályt, a szavazs szabályos volt, az, hogy mit hisztiztek, jogilag irreleváns.

kvadrillio 2018.11.25. 21:36:38

..Orbán: Szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni - 444
444.hu/2018/10/.../orban-szeretnem-latni-azt-az-embert-aki-engem-le-tud-kotelez... :O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2018.11.25. 22:38:45

A diagramon a legelfogadóbbnak Spanyolországot tüntetik fel. Oké, soká éljenek. Mindemellett talán megér egy megjegyzést, hogy Spanyolország egyik apró, Marokkó által körülvett területének határán hat méter magas kerítés van. 2005-ben támadt ott egy kis pittyputty, és kábé 15 migráns valahogy meghalt, miközben a kerítést mászta. De tavaly és idén együttvéve már mintegy kétezer migráns rohamozta meg azt a kerítést, és a többségüket sikerült a spanyol őrségnek visszaverni, illetve utána Marokkóba visszatoloncolni. Vajon mi lenne ott, ha nem szeretnék a migránsokat? www.demokrata.hu/velemeny/ceuta-es-melilla-kora

Hajdú Peter 2018.11.25. 23:56:54

"A 7-es cikkely és Orbán Viktor próbája"

A vicc, hogy mind ket oldal kommunikacios trukkre hasznalja a 7-es cikkelyel torteno fenyegetest.

Az ellenzek azt mondja, hogy a gonosz naci Orban miatt megfogjak vonni a szavazati jogot. A kormany pedig azt, hogy az ellenzek hazarulo modon egyuttmukodik azokkal, akik el akarjak venni a szavazati jogot.
Es a mind ketto hazudik, es persze mind a ketten tudjak, hogy szavazati jog elvetele HAZUGSAG.
Ket fele 7-es cikkely van. A lengyelek ellen folyik az a valtozat, ahol elmeletileg elvehetik a szavazati jogot. Magyarorszaggal szemben a masik 7-es cikkely indult, ahol ha vegig megy, akkor maximum egy unios tanacs, majd ajanlasokat fogalmazhat meg a kormanynak. Es megis mind ket oldal a szavazati jog felfuggesztesevel remisztget, pedig tudjak, hogy a mi esetunkben nem lehet ilyen vege az eljarasnak.

ételizésítő 2018.11.26. 02:32:43

"A Sargentini-jelentés, mint a magyar embereket ért támadásként lett lekommunikálva a kormánymédiában."

Hol a f@szomban tanultál te magyarul?
És ha ennyire szarul tudsz magyarul, mi a f@szomért akarsz blogolni és megmondóemberkedni?

Ja, az a mondat magyarul így néz ki leírva:
"A Sargentini-jelentés mint a magyar embereket ért támadás lett kommunikálva a kormánymédiában."
A mint előtt nincs vessző, vagy mint, vagy ként, nem LEkommunikálva, csak kommunikálva. Nincs olyan, hogy lekommunikál.
Már ezért az egy mondatért buknál általános iskola 5. osztályban.

ételizésítő 2018.11.26. 02:34:37

"kifogásolta többek között: az ország demokrácia és jogállamiság rendszerszintű minőségét, "
Mi a f@szt?

B@szd meg, tényleg ennyire nem tudsz magyarul? Merthogy ez nem tudom, milyen nyelven van, de magyarul nem. Teljesen értelmetlen betűhalmaz.

ételizésítő 2018.11.26. 02:38:26

Elolvastam pár bekezdést.
Kb. egyetlen hibátlan mondat sincs az egészben. Nem vagy képes egyeztetni az alanyt az állítmánnyal. Nem tudsz egy értelmes mondatot megfogalmazni.
A Google Translate magyarosabb szövegeket alkot bármilyen nyelvről, mint te.
Keress más hobbit, ez kurv@ra nem neked való. Teljesen hüly& vagy hozzá.

Ezt a szűrőt meg hagyd már a f@szomba, idiót@ b@rom!

Dzendör Sztadiz 2018.11.26. 05:37:48

@math0: no akkor idézd ide a releváns szabályt.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.11.26. 07:44:48

Én orbánctól és rühes-tetves fasiszta tolvajbandájától jobban tartok, mint a védtelen, kiszolgáltatott, háború elől menekülő, csóringer menekültektől. Jöhetne már valaki, aki megvédi a magyar nemzetet az orbánci túlkapásoktól.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.11.26. 07:52:14

Jöhetne már egy erő, amely a magyar nemzetet megvédi a folyamatos konzultációnak nevezett vegzálástól, az állami vagyon törvényekkel történő magántulajdonba vételétől, a folyamatos goebbelsi propagandától, a hazudozástól, választási csalásoktól. Az ország egy gátlástalan jogászdiktatúra szellemi és erkölcsi elnyomásától szenved, amit minél hamarabb meg kell szüntetni a nemzet elzüllésének megakadályozása érdekében.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.26. 08:24:23

@Dzendör Sztadiz:

Tudjuk, hogy a Fideszesek iddijjóttták és tudatlan barrmmokk, de miért égeted magad? Ez a téma egy már százszor megvitatott téma. Az Európa Parlament jogosan járt el, kikérte a jogi szakértőinek véleményét, voltak, akik reklamáltak, de az eljárás folytatódott, mert jogszerű.

"Az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének alkalmazásakor az Európai Parlament a leadott szavazatoknak az egyben a tagjai többségét is kitevő kétharmados többségével dönt."

LEADOTT SZAVAZATOK.

eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:12012E/TXT&from=HU

Az, hogy Marcsi néni, Hans bácsi, vagy az egész Fidesz hogy ugrál, és miféle különvéleményük van, irreleváns, nem számít. Mindig vannak Marcsi nénik, akik ugrálnak, de semmiféle illetékességük nincs az ügyben, és itt igazuk sincs.

Ennyike, faxxfej Fideszes, faxxxnak nem néztél utána te a dolognak, mielőtt leégetrted magad?!

chrisred 2018.11.26. 09:58:13

@Hajdú Peter: Jelenleg a 7. cikkely alkalmazására vonatkozó eljárások egyike se jutott az Európai Tanács előtti szakaszba, tehát a közelében sem járunk annak, hogy a Tanács által kiszabható szankciók egyáltalán szóba jöhetnének.

ételizésítő 2018.11.26. 15:41:28

@chrisred:
Nem lesz ebből semmi, az EU teszetosza bürokrata f@szok gyülekezete.
Tisztességes helyen egy ilyen döntés után egyből elzárják a pénzcsapot, és lehet menni istenhez panaszra.

Weißkopf 2018.11.26. 17:43:00

@ételizésítő: Bizony, ez volna a tökönszúrás Orbánnak, nem hiába hullatta tegnap krokodilkönnyeit a brexit-megállapodás után. Jól tudja, hogy Nagy-Britannia távozásával kevesebb pénz fog befolyni az uniós közösbe, ergo neki és bandájának kevesebb lopni való jut majd.

chrisred 2018.11.27. 05:28:57

@ételizésítő: Ott talán igen, de itt politikusokról van szó. Csak azért slágertéma a nermaffia korrupcója, mert folyik a küzdelem a szavazatokért az EP választáson. Amint az befejeződik, szépen elhalkul az ügy.